Лукашівська філія КЗ Близнюківський ліцей Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області

ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ

Кожна людина у своєму житті зіштовхується з багатьма труднощами. Деякі проблеми вона вирішує  не замислюючись, а для подолання інших потрібні певні навички і вміння. Сучасна школа покликана навчити дітей вирішувати життєві ситуації і використовувати набуті знання повсякчас.

Прикладом цього можна вважати День цивільного захисту, який було проведено 26 квітня в Лукашівській  ЗОШ І-ІІІ ст. ім.О Чепеленка  саме для того, аби  кожен учасник навчально-виховного процесу (від дорослого до першокласника) зміг правильно зреагувати у надзвичайній ситуації.

   Педагоги продемонстрували мультфільми для учнів початкових класів та відеофільми «Екологічні та техногенні катастрофи», «Невідкладна долікарська допомога», презентації «Надзвичайні ситуації», «Обережно, вогонь!» для старшокласників.

     Окрім цього протягом лютого-квітня з вчителями та технічним персоналом було проведено заняття по навчанню з цивільного захисту.

    Під час проведення Дня ЦЗ були перевірені готовність та навички  до дій під час виникнення пожежі в школі. Евакуація пройшла успішно, вчителі вивели учнів, відзвітували про їх наявність згідно інструкції, після чого навчально-виховний процес продовжився. До речі, такі навчання проводяться в Лукашівській  ЗОШ І-ІІІ ст. ім.О Чепеленка  не лише на День ЦЗ, а і декілька разів протягом року. Адже, щоб запобігти неприємностям, треба бути до них готовими і знати, як їх здолати. Проведене тренування показало, що члени педагогічного, учнівського та трудового колективів обізнані з правилами дій у надзвичайних ситуаціях і можуть організовано евакуюватись у безпечне місце. Усі учасники навчання суворо дотримувались правил техніки безпеки.

    

                                                 



« повернутися до списку новин